Sant Pol de Mar Torró de Babaia

Torró de babaia

Torró que data del segle XVIII, i que es comercialitza un únic dia a l'any, el 25 de gener, la Fira de Sant Pau (festa petita d'hivern de Sant Pol). Tot i la seva aparença robusta i blanquinosa es desfà a la boca quan te'l menges, per això es coneix com a “Torró de babaia”. La recepta va arribar a en Salvador Sauleda de mans del nét de l'avi Permanyer de la Pastisseria el Molí ("Can Merengues").

Amb la mateixa tècnica i recepta elaborem de forma artesanal els torrons a dia d’avui. Així mateix, tot seguint la tradició, encara continuem pujant el dia 25 de gener a l'Ermita de Sant Pau per oferir els torrons als fidels a la sortida de l'ofici.

el secret...

Ingredients: mel de taronger, sucre, clara d'ou, pinyons o avellanes i matafaluga. Elaborat durant 6 hores amb una caldera de doble fondo a molt baixa temperatura perquè la mel no es cremi.

Torro de Babai especialitats de Sant Pol